U bent hier

Zo knoop je een plantenhanger

Zo knoop je een plantenhanger

plantenlab Judith Baehner Forte Groen plantenhanger kamerplanten verzorgen
verzamelen
stylen
stekken en zaaien

Ik hou van groen in mijn huis! Maar echt groene vingers heb ik niet. Daarom kies ik resoluut voor cactussen en vetplanten. Die overleven zelfs als ik hen wekenlang verwaarloos. :-)

Misschien wakkert het boekje 'Het plantenlab' van Judith Baehner mijn interesse in planten wel aan. Het ziet er alvast héél uitnodigend uit om mee aan de slag te gaan.

Het is zo'n boekje dat je doet watertanden naar meer tijd, meer groen, meer natuur,... Toen ik erin bladerde vond ik meteen een projectje dat me aansprak: de plantenhanger. Echt iets voor mij! Je hebt er geen groene vingers voor nodig. En creatieve vingers, die heb ik wel!

 

benodigdheden

Voor de basis maak je eerst vier geknoopte touwen die je onderling gaat verbinden. Neem voor elk geknoopt stuk vier lengtes stevige wol of touw van ongeveer 2,5 tot 3 meter. Je hebt dus totaal zestien lengtes wol of touw nodig.

Stap 1

Zet de bovenkant vast aan de tafel en knoop de eerste weitasknopen. Maak een knoop met de twee buitenste draden. Door telkens dezelfde kant op te knopen, krijg je een gedraaide weitasknoop. Leuk en gemakkelijk te maken!

Knoop alle draden tot de gewenste lengte. (+/- 45 cm voor een redelijk grote pot, voor een kleinere pot kan je ze korter knopen)

Laat tussen de stukjes die je hebt geknoopt af en toe ongeknoopte stukken zitten en knoop ze niet alle vier gelijk. Ik vind het leuk om ze verschillend te knopen. Dat ziet er iets losser uit.

Stap 2

Leg de geknoopte lengest naast elkaar en pak van de twee rechter lengtes twee draden die naast elkaar liggen. Knoop vier platte weitasknopen. Gebruik de langste draden om te knopen.

Neem de volgende twee naast elkaar liggende draden en knoop weer vier platte weitasknopen. Daarna de volgende en als laatste knoop je de draden die rechts lagen aan de laatste twee die links liggen. Herhaal dit voor een volgende laag. Zet de pot erin om te passen en knoop dan alles in een dubbele knoop onder vast. Aan de bovenkant kun je een ring maken om de hanger op te hangen.

Het plantenlab

Zin in meer planteninspiratie? Check zeker dit superleuke groene boekje!