U bent hier

Zelf een tekstbanner maken

Zelf een tekstbanner maken

diy
deco
tutorial
textielverf
banner

Momenteel wonen wij in een redelijk wit huis en dat mag je heel letterlijk nemen. Onze muren zijn nog geen jaar geleden helemaal bezet geweest. Dat was DE grote wissel tijdens de verbouwingen. Het was echt heerlijk om te zien hoe onze werf veranderde naar een huis. Dus die muren zien hier allemaal nog maagdelijk wit en voorlopig ben ik daar heel tevreden mee.

Hier en daar hebben we het toch al gedurfd om een plug en vijs in de muur te draaien om iets op te hangen. Een beetje aankleding maakt dat je je direct iets meer op je gemak voelt. En als er nu één ruimte is waar je je op je gemak mag voelen is het toch wel de wc! Tot voor kort was dat moeilijk want de deur werd gevormd door een gordijn. Nu we de deur hebben geplaatst mocht er ook wel iets tegen de muur komen en daar zorgde ik voor.

Wat heb je nodig?

Een houten stok of tak
Een stukje stof
Textielverf
Sponsje
Plastic mapje
Schilderstape
Breekmesje
Naaimachine
(Wol)

Ik ging op zoek naar een geschikte zin/citaat en kwam uiteindelijk op het toepasselijke ‘take your time’ uit. Ik denk dat ik daar geen tekening bij moet maken waarom. Als je niet direct op een leuke spreuk kan komen moet je zeker eens een kijkje gaan nemen op mijn Madame Creatief pinterestbord genaamd ‘{words}’.

Stap 1

Schrijf je zin op een stuk papier. Geef je letters een dikte want hetgeen wat je tekent zal op je lapje stof gedrukt worden.

Stap 2

Kleef een vlak, iets groter als je uiteindelijke tekst, vol met schildertape op een plastic mapje.

Stap 3

Leg je blad op het vlak dat je maakte met tape en zet het geheel wat vast met plakband.

Stap 4

Snijd de letters uit. Snij met je breekmes door al de lagen heen.

Stap 5

Haal het vlak van tape voorzichtig in zijn geheel van je plastic mapje.

Kleef het vlak op je stof en duw de tape goed aan.

Stap 6

Stempel de letters met een sponsje en textielverf. Neem niet teveel verf in één keer op je sponsje anders kan dit onder de tape lopen.

Trek de plakband van je stof.

Stap 7

Voorzie eventueel wat stipjes in een andere kleur. Dit gaat erg makkelijk met het gommetje aan de achterkant van een potlood.

Stap 8

Neem het patroon (onderaan deze post terug te vinden) en leg het op de achterkant van je stof. Zorg ervoor dat de tekst mooi gepositioneerd ligt. Teken de contouren van het patroon op de stof.

Knip de stof uit op de getekende lijn.

Stap 9

Plooi de rand overal twee keer één centimeter naar binnen en speld vast. De rand bovenaan plooi je maar één keer naar binnen toe.

Stap 10

Stik rond om rond de boord vast.

Stap 11

Maak een gootje voor je stok. Plooi de bovenkant 3cm naar achteren om. Stik over heel de lengte vast.

Stap 12

Schuif je stok door het gootje. Maak indien nodig nog wat korter. Bevestig een touw aan de beide kanten van je stokje.

Stap 13

Bevestig eventueel nog een paar kwastjes ter versiering.