U bent hier

Zadelhoes maken

Zadelhoes maken

diy
naaien
becca
fiets
tafelzeil

Deze week ging het nieuwe academiejaar van start. Voor mij lijkt het juist gisteren dat ik al schoorvoetend aan mijn nieuwe campus stond. Klamme handjes en licht zwetend. Niet door de spanning voor het nieuwe hoofdstuk maar het was die dag ZO warm! En als ik dan helemaal terug graaf in mijn geheugen en ik nadenk over die eerste weken school kan ik alleen maar aan mooi weer denken. Op al mijn klasfoto’s staat er één seizoen centraal, de zomer. Ik vermoed dat dat dit jaar net iets anders ligt.

Gepaard met dit weer denk ik aan de fietstochten van en naar het school en de daarbij horende natte billen. Een nat zadel is het laatste wat je wil hebben tijdens een gure fietstocht. Ik zwijg dan nog over de afdruk dat die regen maakt op je broek. Gênante momenten verzekerd!

Gelukkig is er een oplossing voor elk probleem. In dit geval, een zadelhoes! Met een stukje tafelzeil of een overschotje geplastificeerde stof kan je je zadel voorzien van een leuke beschermhoes. Het patroon en de werkbeschrijving haalde ik uit het boek 'Becca accessoires'.

Als extra laatste stap stak ik een elastiek in het gestikte gootje onderaan de hoes. Zo spant deze mooi en kan de hoes net iets moeilijker weg van het zadel (lees: wegvliegen, meegenomen worden,…).

Kleine tip: verwijder de hoes wanneer je je fiets in de regen achter laat. Anders heb je en een nat zadel en een natte hoes. Je billen zullen je dankbaar zijn!