U bent hier

Uitgetest en goedgekeurd: gehaakte fiestavlaggetjes

Uitgetest en goedgekeurd: gehaakte fiestavlaggetjes

haken in alle kleuren
Jorina Joose
Haakhappy
Forte Creatief

Word jij ook happy van haken? Imke van Haakhappy wordt meteen vrolijk als ze haar haakpen ziet liggen!

Ze testte voor Madame Creatief met heel veel plezier het patroon van de fiestavlaggetjes uit het gloednieuwe boek 'Haken in alle kleuren' uit. 

De eerste opdracht was om 6 vrolijke kleuren wol uit te kiezen. Het boek suggereert de wol van 'Yarn and colors-epic'. 

Daarna kon het leukste werk beginnen! 

Aan de slag!

De vlaggenslinger bestaat uit 20 vlagjes. Voor elk vlagje gebruik je 5 kleuren. Een vlagje bestaat telkens uit één basiskleur en vier andere kleuren.

Met elke basiskleur haak je 4 vlagjes. Om de kleurverdeling zo mooi mogelijk uit te laten komen, kun je op de volgende manier werken: elke kleur gebruik je in het vlaggetje maar 1x. Dit zorgt ervoor dat niet 1 vlaggetje hetzelfde is!

gebruikte steken

Om de vlagjes te haken moet je deze steken kennen: losse, vaste, half stokje, stokje, moesje van 5 stokjes. 

Als alle losse vlagjes klaar zijn, dan kan je ze met elkaar verbinden. 
Op het einde rest je enkel nog de vlagjes te strijken (op een lichte stand). Zoek nog een mooie plaats uit om ze op te hangen en bewonder het resultaat!  

Haken in alle kleuren

Jorina Joosse ontwierp voor haar nieuwe boek Haken in alle kleuren een hele serie projecten in vrolijke, zoete kleuren. Haar haaksels zijn felgekleurd en zacht tegelijkertijd. Stap binnen in Jorina’s huis en ontdek hoe haar ontwerpen een fris en trendy geheel vormen. Met dit haakboek maak je warme dekens met zigzagpatronen, ingehaakte bloemen, contrasterende ruiten en pompons aan de randen. En slingers met noppen en glinsterdraad. Vrolijke doekjes met hartjes en zwanen met gouden kroontjes. Alleen al van het bladeren door dit boek word je blij, laat staan van het haken.

Haken in alle kleuren bevat eenvoudige projecten met gemakkelijke steken, maar ook technisch uitdagende projecten zoals een deken in de interlocking en tapestry techniek. Jorina Joosse legt alle technieken stap-voor-stap uit aan de hand van tekst en foto’s, waardoor dit haakboek geschikt is voor beginners en gevorderden.