U bent hier

Ugh ugh! Haak een indianenband!

Ugh ugh! Haak een indianenband!

Indianenband

Zalig om te zien hoeveel verbeelding jonge kinderen hebben. Het ene moment zitten ze boeven achterna als politie-agent, het andere moment zijn ze indiaan of cowboy. 

Als (groot)ouder is het altijd fijn om mee te stappen in de leefwereld van het kind. En hoe kan je dat als creatieveling beter doen, dan een leuk speel-accessoire te haken? 

In het boekje 'De gehaakte speelkamer' vind je fantastisch leuke, kleine en grote projectjes. Je vindt er zelfs een werkbeschrijving voor een volledige indianen tipi! 

 

Om een beetje in de mood te komen, geef ik je alvast de werkbeschrijving voor een indianenbandje mee. 

Indianenband

Je kunt het bandje eenvoudig vergroten of verkleinen door meer of minder lossen op te zetten. Het aantal lossen dat je gebruikt moet deelbaar zijn door 4+1. Het bandje wordt heen en weer gehaakt. Haak na iedere toer 1l om te keren. Deze keerlosse telt niet mee als steek. Haak met haaknaald 4,5mm een ketting van 86L. Haak verder met haaknaald 4.

  • toer 1: haak 85 v. Verander in de laatste van kleur. 
  • toer 2: haak 1 v, *3 l, sla 3v over, 1 v*. Hethaal tot * tot * tot het einde van de toer. haak 1v in de laatste steek waarbij je van kleur verandert. 
  • toer 3: haak 1v op iedere v van de voorgaande toer. Haak om de 3 l van de voorgaande toer steek 3 hst, waarbij je de haaknaald in de 3v van de 1e toer steekt. Verander in de laatste steek van kleur. 
  • Toer 4: herhaal toer 2. 
  • Toer 56: Herhaal toer 3 in de kleur waarmee je het bandje bent begonnen. Sluit af. Werk alle draden netjes weg. Lijm op de uiteinden een stukje klittenband. Naai in het midden wat veertjes vast op het bandje. 

 

Veel succes!