U bent hier

Tips van een make-upartieste

Tips van een make-upartieste

sabine peeters
make-up
huidverzorging
foundation

Als visagiste weet Sabine Peeters als de beste wat je moet doen om er mooi uit te zien. We geven twee tips mee uit haar nieuwe boek 'Make-up': eentje over huidverzorging en eentje over foundation.

Huidverzorging

De meest belangrijke stap in het hele make-upproces is de huidverzorging. Op een gedehydrateerde en onverzorgde huid is het nu eenmaal moeilijk maquilleren. Gebruik ’s ochtends een milde gezichtsreiniger of -melk om je huid te zuiveren. Die verwijdert alle vuiligheid en talg die je huid gedurende de nacht heeft afgescheiden.

Gebruik vervolgens een lotion, die haalt alle restjes zeep weg en vernauwt de poriën. Breng daarna een minieme hoeveelheid (denk Tictac-formaat) serum aan over heel je gezicht. Deze geconcentreerde emulsie dringt dieper in de huid en zorgt daar voor een aangepaste, verzorgende werking. Heb je bijvoorbeeld vaak een onderliggend, trekkerig gevoel aan je huid? Dat is hét teken dat het tijd is voor een serum! Vanaf ons twintigste levensjaar beginnen de eerste oogrimpeltjes op te komen. Daar is niets mis mee, maar wil je het hele proces toch zoveel mogelijk afremmen, integreer dan een oogcrème in je dagelijkse beautyritueel. Werk het geheel af met een dagcrème, aangepast aan jouw huidtype. Dat is heel belangrijk. Laat je huid regelmatig eens grondig testen bij de schoonheidsspecialiste, zodat je een aangepaste verzorging kunt aanschaffen. De taak van een dagcrème is trouwens niet alleen om te hydrateren, maar ook om je huid te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf zoals uv-stralen en toxische stoffen.

Ben je van plan om make-up te dragen? Gebruik dan eventueel eerst nog een laagje primer. Die zorgt voor een egale basis en laat je make-up er langer fris uitzien. Met een primer kun je zelfs het effect van je make-up beïnvloeden: gebruik een matterende primer als je een vette huid hebt, of een glanzende als je wat meer licht in je make-up wilt steken.

Foundation

Bij het kiezen van de perfecte foundation moet je jezelf enkele vragen stellen:

  • Welk huidtype heb ik?
  • Wat is mijn exacte huidskleur?
  • Wat is het effect dat ik wil bekomen?

Foundation komt hoofdzakelijk voor in vloeibare en crèmevorm. Matterende foundation is vaak meer dekkend en ligt meer zichtbaar op de huid. Wees dus steeds subtiel bij het aanbrengen ervan. De grootste opdracht bij het kiezen van de perfecte foundation, is weliswaar de keuze van de juiste kleur. Foundations zijn er in drie ondertonen: gele, beige en roze. Check bij jezelf welke ondertoon jouw huid heeft en test voor aankoop het product in je hals. Dus niét op je hand, zoals ons lang werd wijsgemaakt. Er zijn verschillende manieren om het product aan te brengen. Met een kwast, een sponsje of simpelweg met de hand. Een kwast zorgt voor het meest natuurlijke effect en slorpt het minste product op.

Probeer foundation niét op je hand uit, maar op je hals!