U bent hier

Ten minutes morning make-up

Ten minutes morning make-up

sabine peeters
1. Prep & prime

Gebruik je favoriete serum en dagcrème om je gezicht te hydrateren en te beschermen tegen schadelijke stiffen van buitenaf. Een likje primer zorgt voor een egale basis en laat je make-up er langer fris uitzien.

2. Foundation

Kies een transparante foundation in jouw juiste kleur en breng hem alleen aan op de plekjes waar het echt nodig is. Dus niet over het hele gezicht!

3. Concealer & corrector

Met de corrector corrigeer je ongewenste pukkeltjes en vlekjes in het aangezicht. Breng het product aan op een zacht kloppende manier. Wrijving leidt alleen tot meer irritatie. Ook met je concealer ga je voorzichtig te werk. Breng een uiterst kleine hoeveelheid aan onder de ogen, met een kwastje of met je vinger.

4. Poeder

Matifieer met je dikke poederkwast de T-zone van je gezicht: voorhoofd, neus en kin.

5. Oogschaduw

Kies voor een glanzende oogschaduw in een zachte en bij voorkeur warme kleur. Zet vast met een middelgrote kwast, op je bewegende ooglid.

6. Mascara

Voor het aanbrengen van de mascara is het handig om eerst je wimpers te krullen met een wimperkruller. En dan is het tijd voor mascara! Twee laagjes bij voorkeur! Laat de onderste wimperrand naakt. Mascara zou alleen maar meer schaduw, en dus de illusie van vermoeidheid, creëren.

7. Wenkbrauwen

Gebruik een (getinte) wenkbrauwgel en kam je wenkbrauwen mooi in model.

8. Blush

Een crèmeblush zorgt voor een glanzend en meer natuurlijk effect. Ga voor een frisse tint, zoals roze of peachy en breng de blush aan met je vingers. Je lichaamstemperatuur laat de crème mooi versmelten met de huid.

9. Highlighting

Breng een minimum aan highlighter aan op de jukbeenderen, in de binnenooghoek en eventueel op het cupidoboogje van je lippen.

10. Lippen

Ga voor subtiel en fruitig en kies voor een getinte lippenbalsem. Dep het in je lippen met een kwastje of met je vingers.

Tips

Tip 1: Geen wenkbrauwgel in huis? Neem dan een oud mascarakwastje, spoel het uit, spray er haarlak op en kam je wenkbrauwen in model. Easy does it!

Tip 2: Vind je een foundation te dekkend voor je huid? Vermeng hem dan met een kleine hoeveelheid van je favoriete hydraterende crème. Instant natural glow!