U bent hier

Rianne jurk

Rianne jurk

jurk
naaien
me time
vrouw
la maison victor
rianne

De uren die ik wekelijks spendeer met achter mijn naaimachine te zitten krijg ik nauwelijks geteld. De werkstukken die ik onder diezelfde machine haal die voor mezelf zijn, zijn helaas wel snel geteld. Om één of andere reden is er wel altijd iets of iemand waarvoor ik iets kan maken of in elkaar kan steken. Ik moet er geen tekening bij maken dat het krijgen van een dochter daar niet bepaald verbetering in brengt. Aangezien het gisteren internationale vrouwendag was maakte ik nog eens tijd om iets te maken voor mezelf, helemaal voor mij alleen, nha!

Sinds ik het boek ‘Jurken’ van La maison Victor heb ligt het te pronken in een open kastje in onze living. Ik legde het bewust daar zodat het geregeld mijn ogen zou kruisen en vers in mijn geheugen zou blijven. Want zo’n boek is het wel, eentje dat je graag nog even doorbladerd voor het slapen gaan om vervolgens te kunnen dromen van je droomjurk. In het boek staan 15 jurken en een leuk jacky-kennedy-vestje. Daarnaast staan er nog een dozijn extra tips en trics in. Elk model is voorzien van een leuke naam, mooie foto’s en een duidelijke uitleg. Wat het boek extra leuk maakt zijn de videofragment die je online kan bekijken en je hierdoor bijstaan tijdens het maken, de stijltips en het advies bij het kiezen van een geschikte stof. Tijdens het overtekenen van het patroon vind je binnen de seconde de juiste patroondelen voor je jurk door de handige tekening die zich op elk patronenblad vind, knap gevonden!

Ik ging dit keer (ja hoor, er volgen nog creaties uit dit boek) voor de Rianne jurk. In de plaatselijke stoffenwinkel viel mijn oog al snel op een zwarte sweaterstof met gekleurde spikkels in, ideaal voor dit patroon. Ik viste nog een zwarte veter en een stukje elastiek uit mijn fourniturenbak en ik was vertrokken. Voor deze jurk heb je geen rits nodig en dat is altijd mooi meegenomen.

Ik stak het geheel bijna helemaal in elkaar met mijn overlockmachine maar niet getreurd ook zonder overlock kan je deze jurk moeiteloos in elkaar steken. Het kreeg één huisje van de vier in het boek en dat klopt gelijk een bus. Het model is niet meer als rechtdoor stikken zodat iemand met weinig ervaring de klus ook klaar gespeeld krijgt.

Toen ik op het einde de jurk aandeed om te passen geraakt hij nadien niet meer uit. Niet omdat het niet meer lukte maar omdat ik het niet meer wilde. Zo heerlijk kan een jurk dus zitten. Bij deze plan ik wat meer tijd in voor mezelf. En voor die 14 andere jurken in het boek.