U bent hier

Opbergers voor inpakpapier

Opbergers voor inpakpapier

diy
papier
recyclage
opbergen

Feest vieren doe ik erg graag. Naast het gezellig samen zijn gaat iets vieren ook gepaard met pakjes en vooral die verrassingen inpakken. En laat nu net dat iets zijn dat ik erg graag doe. Oké, ik weet het, het innerlijke is belangrijker dan het uiterlijk. Ik vergelijk het inpakken vaak met een maaltijd. Die smaakt toch ook vele beter als die mooi gepresenteerd is? Wel, ook ik spendeer de nodige aandacht aan de verpakking.

Ik heb bij gevolg ook behoorlijk wat inpakpapier. Voor elke gelegenheid een geschikt papiertje. Met dat papier heb ik een haat-liefde verhouding. Hoewel het vaak de basis vormt van mijn pakje vind ik het vreselijk om op te bergen. Het past net niet in een lade, als je het recht zet valt het gegarandeerd 300 keer om en als je het in een kast neerlegt rolt heel de inhoud op je als je beide deurtjes durft open te doen.

Na onze verbouwingen bleven er nog een hele hoop restjes van afvoerbuizen over. En rarara waarvoor ik die nu gebruik? Mits een kleine transformatie geven ze me instant happiness wanneer ik een pakje wil inpakken.

Wat heb je nodig?

Een afvoerbuis van 110mm diameter en 43cm lang
Afdekplaatje voor afvoerbuis
Kleeffolie
Pluggen en vijzen
Verschillende diameters metaalboren
Boormachine

Stap 1

Duid twee boorgaten met een tussenafstand van +- 25cm aan op je buis. Zorg dat de puntjes op dezelfde lijn staan. Boor het gat met een metaalboor. Zorg dat door dit gat het kopje van je vijs past.
TIP: Geen zin om de koker op te hangen? Maak drie kokers en plaats ze tegen elkaar. Hou de kokers samen door er een oude riem rond te spannen. Een leuk lint kan natuurlijk ook!

Stap 2

Boor verschillende kleinere gaten boven elkaar. Zo krijg je een opening die zal functioneren als ophangsysteem.

Stap 3

Fleur je buis op met een leuke plakfolie. Leg hierbij de onderkant van de buis gelijk met de rand van de plakfolie. Aan de bovenkant zal de folie een stuk boven je buis uitsteken.

Stap 4

Maak inkepingen in het overschot van de plakfolie en kleef stukje per stukje naar de binnenkant van je buis.

Stap 5

Plaats het afdekplaatje van de rioolbuis op de onderkant van je koker.

Stap 6

Doorprik je boorgaten door de folie. Duid de boorgaten van de buis aan op de muur en voorzie op die plaats een vijs. Vergeet hierbij geen pluggen. Vijs de vijzen niet helemaal in de muur maar laat ze een klein beetje uitsteken.  Plaats de koker aan de muur en vullen maar!

Als laatste zag ik nog een goede inpaktip in het boek ‘life hacks’. Een boek gevuld met honderd-en-één tips om je leven net dat ietsje makkelijker te maken. Met een simpel wc-rolletje kan je je inpakpapier in bedwang houden zodat het niet begint af te rollen. Slim gezien als je het mij vraagt!

En zo geraakt mijn opberger voor het inpakpapier nog net op tijd af voor DE inpakmarathon van het jaar begint. Maak er mooie pakjes van!