U bent hier

Mini valiesje voor kinderen

Mini valiesje voor kinderen

naaien
kinderen
valies

Over een kleine maand is het zover, de uitgerekende bevallingsdatum. En hoewel een maand nog heel erg lang lijkt raden ze toch aan van het valiesje voor dat nieuwe mini mensje al een maand op voorhand klaar te zetten.

Aangezien ik fan ben van zelf gemaakte dingen ging ik ook dit keer op zoek naar een patroon om zelf een mini valiesje te kunnen maken. Het ideale patroon vond ik in het boek ‘Zo geknipt! 2’. Ik paste het een klein beetje aan zodat ik er een langere rits in kon zetten en liet het zakje aan de voorkant vallen.

Ik dook in mijn stoffenvoorraad en haalde daar volgende stofjes uit: een stevig katoen stofje met vosjes dat ik ooit op het stoffenspektakel kocht, voor de zijkant nam ik een overschotje van dit project , de binnenkant werd een stevig blauw stofje met witte stipjes dat ik twee jaar geleden op huwelijksreis in Thailand kocht en het geheel werkte ik af met een munt blauw paspellint.

Aan de binnenkant voorzag ik nog een klein label met de achternaam van ons kindje. Aangezien we niet weten of we een meisje of een jongen verwachten zal ik de voornaam pas na de geboorte kunnen voorzien in het valiesje.

Afgelopen weekend staken we er alles in wat we de eerste dagen na de geboorte zullen nodig hebben. Het valiesje staat momenteel ingeladen aan onze achterdeur gereed voor de grote dag. Nu zijn we helemaal klaar voor de komst van ons kleintje, hoewel klaar, ben je dat dan ooit bij zo’n grote gebeurtenis?