U bent hier

Love is in the hair!

Love is in the hair!

Maite jaspers Love is in the hair prinsessenkapsels interview
6 vragen aan Maite Jaspers

Maite Jaspers is gerenommeerd kapster, visagiste en beautyspecialist. In 2011 opende ze haar eerste high end hair & beauty salon, Maison Maite. Ondertussen heeft ze ook het hair extension salon Styling Lounge opgericht. Met tal van nationale en internationale sterren onder haar cliënteel, behoort ze bij de Belgische top-kappers!

Tijdens haar vrije uuurtjes schreef ze ook nog eens twee boeken: 'prinsessenkapsels' en 'Love is in the hair'.

Tijd om Maite beter te leren kennen!

Wie is Maite Jaspers?

Een jonge ambitieuze workaholic & travelfreak met een passie voor haar & mijn familie.

 

Hoe en wanneer is jouw passie voor kapsels ontstaan?

Hoewel ik als jonge juffrouw op de schoolbanken al enorm experimenteerde met kapsels is mijn echte passie voor haar vooral gegroeid vanuit een toeval. Ik droomde er oorspronkelijk van om architect te worden. Grondplannen van huizen tekenen, huizen bekijken, … Ik krijg er nu nog steeds geen genoeg van. Ik startte met de middelbare school studie “architecturale vormgeving” aan het Sint Lucas in Brussel maar het leven wist me al sneller te boeien dan de schoolbanken & heb bijgevolg deze studie dan ook niet afgemaakt. Omdat ik natuurlijk wel leerplichtig was koos ik in een ommezwaai voor de richting haartooi in het deeltijds secundair onderwijs waardoor ik de kans kreeg om buiten 2dagen naar school te gaan te kunnen werken. Ik ben altijd een echte werker geweest. Een “do-er”. Geleidelijk aan ben ik me gaan bijscholen & kreeg ik de kans om in het buitenland te gaan werken. En zo werd ik de architecte van het haar ;-)

Heb je ooit zelf een kapselblunder gehad?

Jij hebt zo van die mensen die als een kameleon door het leven gaan met elk mogelijk kapsel, en er dan ook nog perfect mee weg kunnen. Jup, I am one of them. Ik heb werkelijk alles al gehad. Van blauw roze dreadlocks, tot een appel blauw zee groene dip dye lang voordat Kylie Jenner er mee rondliep, een paars gespoten ombre in het 2e middelbaar, vurig rood haar tot zelfs ooit een eigen knipbeurt na een nachtje feesten met de vrienden waarbij ik voor een weddingschap men lang haar afknipte tot een stoere hanenkam met aan de zijkanten slechts 3mm haarlengte. Bleek nadien 1 van mijn mooiste kapsels ooit te zijn & dat is het nog steeds. I’m sorry ladies, ik ben zo 1 van die weinige personen die wegkomt met bijna elk kapsel.

Op welke creatie ben je meest trots?

Ik ben niet bepaald trots op 1 bepaalde kapsel creatie maar eerder de beweging die ik gecreëerd hebben binnen de hairstyling wereld met Maison Maite en Styling Lounge. Wij zijn weggestapt van het typische kappersverhaal en gestart met Maison Maite waarbij mensen terecht konden voor ware make-overs. Hierin zijn we dan ook tot de dag van vandaag bij Maison Maite in gespecialiseerd. In 2014 trok ik men stoute schoenen aan en ging ik nog een stapje verder. Toen opende ik Styling Lounge, een hairextensionspeciaalzaak. Het eerste kapsalon in België zonder spiegels, kleuringen of zelfs scharen, waarbij onze klanten aan een bar kwam te zitten tijdens hun me-time. Klanten kunnen bij Styling Lounge enkel terecht als ze dromen van #perfecthair. Langer haar of simpelweg gewoon meer volume. Styling Lounge werd de hairextensionspeciaalzaak van België met ondertussen een vestiging in Geel en Leuven. En vandaag hebben we ook nog getekend voor de vestiging in Hasselt die er deze lente nog aankomt. En daar ben ik trots op.

Wat is het mooiste compliment dat iemand jou kan geven?

Wanneer mensen me vertellen dat ze het ongelofelijk vinden hoe ik in het leven sta & van het leven geniet.

Welk creatief boek mag niet in jouw boekenkast ontbreken?

“Love is in the hair” & “Prinsessenkapsels” natuurlijk! De 2 boeken die ik uitbracht waarin ik je stap per stap de basic van hairstyling uitleg & je toon hoe je zelf makkelijke of zelfs moeilijk uitziende opsteekkapsels voor elke gelegenheid kan verwezenlijken bij jezelf. Of bij je dochter die zich nadien als een echte Disney prinses waant natuurlijk.

Heb je een gouden tip over wat dames wel of niet met hun haar mogen doen?

Goh, hier zou ik een 3e boek over kunnen schrijven. Ik heb erg veel secret tips die ik binnenkort delen ga op onze nieuwe blogsite www.bymaite.com dus hou dat zeker in de gaten ;-) Maar in tussentijd geef ik je er al graag enkele mee.
                Bad hair days regel 1: je haren niet kammen. Ik zie vrouwen continue door hun haren gaan als ze een bad hair day hebben. Fout fout fout. Neem een beetje droogshampoo, spray op je haarwortels , maak een leuke hoge nonchalante knot et voila
                Bad hair days regel 2 : zorg dat je haarkleur op punt staat, altijd! Dat is al half gewonnen.
Maar vooral de aller belangrijkste regel is professionele haarverzorging. Luister altijd naar het advies van je kapper en onthou: vlees haal je bij de slager, brood bij de bakker, je medicijnen bij de apotheek & je haarverzorgingsproducten bij de kapper. Een correcte naverzorging en bescherming van je haren is cruciaal voor de mooiste resultaten. Want geloof me vrij. Je mag nog de mooiste haarkleur uit het assortiment kiezen. Zet deze op bv. kapot gebleached haar & van die mooie haarkleur zal niets tevoorschijn komen.

de vele gedaantes van Maite