U bent hier

Lappenpop Cath Kidston

Lappenpop Cath Kidston

naaien
diy
kinderen
speelgoed
meisjes
pop

Het petekindje van mijn man, Kato, komt hier af en toe een paar daagjes logeren. Zeker tijdens de vakantieperiodes is het voor haar ouders wat puzzelen in opvang waar wij graag een handje bij helpen. Afgelopen week was het weer zover en zorgde we enkele dagen voor haar. Zowel voor ons als voor haar maken we er dan een klein feestje van.

Ik had hier al een hele tijd een boek liggen voor het maken van een lappenpop. Tot voor kort vond ik haar er iets te jong voor maar kleine meisje worden snel groot! Zo schoot ik onlangs in actie en maakte ik voor haar een lappenpop. Het maken viel reuze mee aangezien er een pakketje bedrukte stof bij zit dat je alleen moet uitknippen en in elkaar moet stikken, heerlijk! Op een avondje zat ze in elkaar. De avond nadien naaide ik nog wat kleedjes in elkaar en de pop mét garderobe was klaar.

Op dag twee gaf ik haar de pop en die dag heb ik me nauwelijks met haar moeten bezig houden. De dag nadien heeft ze met mij mee stofjes mogen uitkiezen voor enkele nieuwe outfits die klaar zullen liggen bij haar volgende verblijf bij haar peter en tante ‘kajojien’.

Het fijne aan het boek is dat je zoveel poppen kan maken als je zelf wilt. Al de patroononderdelen staan er in en je kan oneindig variëren (kleur van de ogen, haarkleur, jongen/meisje,…) zodat geen enkele pop dezelfde zal zijn. De volgende pop is voor mijn ander nichtje of wie weet voor dat  kleintje in mijn buik.