U bent hier

Knuffels maken!

Knuffels maken!

knuffels maken monsters naaien

Mijn dochters gaan al enkele jaren op zomerkamp bij twee supertoffe knutselmadammen die kampjes organiseren bij hen thuis. Veerle en Virginie, de geestelijke moeders van de Kunstkadee, vroegen me onlangs of ik een workshop kon geven waarbij we werken met restjes stof. Zo kwamen we op het idee om de kinderen zelf monstertjes te laten ontwerpen en maken. 

Als voorbeeld maakte ik deze vakantie hun eigen monstertje: Kuka! Gewapend met een visitiekaartje met het logo op, ging ik aan de slag! En enkele uren later kwam Kuka tot leven.

 

 

Eerst tekende ik de vormen van het monster over op patroonpapier. Ik knipte de patronen uit en tekende ze over op de stof. Met een cm naadwaarde, knipte ik de stof uit.

De ogen, mond en wenkbrauwen maakte ik uit vilt dat ik aan de achterkant verstevigde met vlieseline en vliesofix. Door de vliesofix (soort dubbelzijdige plakband voor stof) kon ik de ogen vaststrijken op het gezicht.

 

Ik zigzagde de randen van de ogen, mond en wenkbrauwen, zodat ze zeker niet loskomen als de kinderen ermee ravotten.

Daarna legde ik het voor-en achterpand van de knuffel op elkaar, met de goede kanten tegen elkaar. En naaide ik alles dicht. Aan de zijkant van de buik, liet ik een keergat waardoor ik het monstertje kon omkeren.

Dan nog opvullen met kussenvulling, keergat dichtnaaien, sjaaltje aan en klaar is Kees... euh, Kuka!