U bent hier

Kies de juiste kleur voor jouw interieur: 5 tips!

Kies de juiste kleur voor jouw interieur: 5 tips!

De juiste kleur kiezen voor je interieur is moeilijk, want er zijn geen juiste en foute kleuren. Kleur is heel persoonlijk en jij hebt vooral zelf de sleutel in handen. Toch zijn er een aantal basisregels waarmee je rekening kunt houden. 

Tip 1: Varieer

Gebruik meerdere soorten kleuren in jouw huis en ga niet te veel voor dezelfde tinten. Variëren zorgt ervoor dat jouw interieur origineel wordt en niet eentonig. 

Tip 2: Welke kleur waar?

Frisse en koudere kleuren (zoals blauw en grijs) gebruik je best in neutrale zones als inkom, hal, overloop, eventueel slaapkamers. 

Warme kleuren gebruik je dan weer best in de leefruimtes.

Tip 3: Combineer

Wanneer je kleuren gaat combineren in een ruimte, neem dan steeds een warme samen met een koude kleur. dus geen geel en oranje samen, want dan heb je twee warme kleuren, maar bijvoorbeeld het koude muntgroen en het warme terracotta. Twee warme kleuren samen vervelen vlug, twee koude kleuren samen maken de ruimte kil en mindere aantrekkelijk. 

Tip 4: Beïnvloed de ruimte

Je kunt met kleuren een ruimte anders laten lijken: hoger, lager, langer, korter, breder,... 

Tip 5: Test uit!

Het is ook altijd goed (zeker als je twijfelt) om een kleurstaal aan te brengen. De meeste winkels verkopen hiervoor testers. Een verf op de muur zal afhankelijk van de plaats en de lichtinval vaak anders overkomen dan op een papieren kleurstaaltje. 

Goed geverfd!

Het allesomvattende verfboek van specialist Willem Fouquaert. 

Met gezonde dosis creativiteit en een gedegen basiskennis kun je oude houten spullen omtoveren tot originele must-haves. Die kennis kun je ook toepassen op al het hout in huis, van plinten tot lambriseringen. Maar in zijn nieuwe boek pakt Willem Fouquaert ook de muren en plafonds in huis aan. Hoe maak je de oppervlakten schoon, welke verf kies je, hoe ga je te werk... Met duidelijke stap-voorstapuitleg en bijhorende beelden lukt het iedereen. 

Meer weten of het boek kopen? Klik hier

Willem Fouquaert was van jongs af aan gefascineerd door decoratie en inrichting. Zijn basiskennis werd verscherpt door jaren praktijkervaring als decorateur, renovator van meubelen en lesgever. Hij is de auteur van o.a. Meubelmagie en Kalkmagie