U bent hier

Kader wordt dienblad

Kader wordt dienblad

deco
diy
tutorial
ikea hack
recyclage
feest
pakje
Kader wordt dienblad

Vorige week was het bij ons ‘burenbarbecue’. Zo leuk om onze buren/buurt beter te leren kennen, te genieten van het weertje (ja ja, de zon scheen!) en ons buikje rond te eten aan al dat lekkers dat door iedereen gemaakt was. Op voorhand werd er afgesproken in welke tuin het dit jaar zou doorgaan en wie wat zou maken. Ik nam  de couscoussalade’s en tomaten met mozzarella voor mijn rekening. Om dat makkelijker naar de buren te brengen stak ik nog snel een dienblad in elkaar.

Meer dan een (oude) kader, een stukje stof en twee handvaten heb je niet nodig. Binnen de kortste keren heb je een origineel dienblad in elkaar geflanst waar je zo mee kan pronken op je volgende barbecue. Je kan het zelfs maken als alternatief pakje voor de gastheer of gastvrouw. Het is eens iets anders dan de ‘fles wijn’ of het ‘boeketje bloemen’.

Stap 1

Neem de kader en de twee handvatten bij de hand. Duid aan waar je de handvaten wil hebben. Zorg dat ze alle twee op dezelfde afstand te opzichte van de randen staan.

Stap 2

Boor gaatjes in je kader. Stel hierbij je boorkop af op de dikte van je vijsjes.

Stap 3

Bevestig de handvatten. Zaag indien nodig een stuk van de vijzen zodat deze goed rond de kader spannen.

Stap 4

Haal de achterkant van je kader weg en vul de kader op met een vrolijk stofje.

Stap 5

Plaats de achterkant van de kader terug. Draai je kader om en je dienblad is klaar!

Je kan je kader vullen met alles wat je maar wilt. Een leuk stofje, een vrolijk (inpak)papiertje, een stuk behangpapier, een collage van foto’s,…Erg handig want zo kan je je dienblad afstemmen op elk soort feestje dat je geeft!