U bent hier

ijs in elk seizoen

ijs in elk seizoen

ijs in elk seizoen forte culinair Modeste Herwig

Veel mensen klagen als het enkele dagen na elkaar té warm is. Maar voor mij mag het elke dag van het jaar + 25 graden zijn. I love it!
Het geeft me meteen ook de perfecte reden om verfrissing te zoeken. In de vorm van een ijsje bijvoorbeeld. Heerlijk is het om ijsjes te likken van een kraampje dat zelfgemaakt ijs verkoopt.

Je kunt natuurlijk ook zelf je ijs maken. Met verse ingrediënten. Lekker, verfrissend én gezond!

In 'Ijs in elk seizoen' staat lekker gezond en ambachtelijk ijs in de hoofdrol: 40 recepten die je gemakkelijk (met of zonder ijsmachine)- thuis kunt maken met verse producten en verrassende ingrediënten zoals vlierbloesem, vijgen, zoete aardappel, worteltjes en doperwten, met melk yohurt of water als basis.

De schrijfster, Modeste Herwig, heeft zich laten inspireren door de seizoenen en creëerde heerlijke ijsvariaties. Voor alle ijsjes heeft ze ook fruit, groente, kruiden en bloemen uit eigen tuin gebruikt.

Met recepten voor roomijs, yoghurtijs, sorbets, ijslolly's en gezond ijs (zonder kristalsuiker of zuivel) zoals pruimenijs met koekkruiden op basis van yoghurt, aardbeiensorbet met roomse kervel en zoete aardappelijs met pompoen (zonder zuivel) ijslolly's met rode bessen en vlierbloesemsiroop, hartig doperwtenijs en dropijs met venkelzaad.

Het heerlijkste ijs maak je gewoon zelf!

Begin je al te watertanden bij het idee om zelf ijs te maken? Check dan zeker deze topper!

http://fortecreatief.nl/boek/ijs-in-elk-seizoen