U bent hier

Homemade ice tea

Homemade ice tea

ice tea
recepten
drinken
diy

Home made drankjes zijn deze zomer helemaal in! Zoek je een heerlijk drankje om af te koelen bij tropische temperaturen? Maak zelf je eigen ice tea! 

Het fijne aan zelfgemaakte ice tea is dat het zo makkelijk is en je er relatief weinig voor in huis moet hebben. Beter nog, je kan er in principe alles inkappen wat je lekker vindt, als het maar verfrissend is!

Hieronder de ingrediënten die ik gebruikte voor het maken van één tapje oftewel 3,5 liter. Dit is geen exacte wetenschap dus wat meer of minder van iets kan heus geen kwaad.

Rode vruchten ice tea
  • 5 zakjes rode vruchtenthee
  • Een halve komkommer
  • 3 citroenen
  • 2 takjes munt
  • 2 scheuten vlierbloesemsiroop OF 2 eetlepels rietsuiker
  • Een handvol rode vruchten (aardbeien, rode besjes, frambozen) (vers of diepgevroren)
  • 2 vormpjes (of zakjes) met ijsblokjes

Laat op voorhand je theezakjes trekken in twee liter heet water. Gebruik bij voorkeur heet water en geen kokend water. Door kokend water te gebruiken kan je je thee verbranden en krijg je een bitter smaak.
Snij de komkommer en de citroenen in schijfjes.
Als het water van de thee is afgekoeld kan je je tapje vullen. Kap het water van de thee (zonder theezakjes), de vlierbloesemsiroop, de komkommer en de citroen in je grote kan. Vul de rest met fris water en voeg als laatste de munttakjes en ijsblokjes toe.

Vlierbloesem ice tea

Een halve komkommer
4 citroenen
2 takjes munt
3 scheuten vlierbloesemsiroop
2 vormpjes (of zakjes) met ijsblokjes

Pers 1 citroen uit. Snij de komkommer en de rest van de citroenen in schuifjes.
Vul je tapje met de vlierbloesemsiroop, het citroensap, de komkommer en de citroenen. Vul de rest bij met fris water. Voeg als laatste de ijsblokjes en de munt toe.

De vlierbloesemsiroop die ik gebruik werd gemaakt  met de bloesems van de vlierstruik die hier in mijn tuin staan, maar vlierbloesemsiroop kan je ook zo kopen. Tegenwoordig vind je het op verschillende plaatsen: in de supermarkt of zelfs bij de voedingswaren in Ikea. 

Laat het smaken!