U bent hier

Het Macaron jasje

Het Macaron jasje

naaien
kinderen
naaipatroon
patroon
astrid-fia de craecker
macaron

Mijn man werd 4 jaar geleden peter van een enorm schattig meisje dat op de dag van vandaag nog steeds ons hart kan veroveren door eens lief te lachen. U zal dus wel begrijpen dat ze niet veel moet doen om haar zinnetje te krijgen. Integendeel! Als ik mijn man met haar naar de winkel stuur komen ze met dubbel zoveel boodschappen terug dan er op het lijstje stond. Koekjes van Maya de bij, ijsjes van Frozen en heel het rek met snoep dat er aan de kassa staat want “Ahja Karo, ze was zo braaf geweest tijdens het winkelen”. Ik geef toe dat ik me ook schuldig maak aan die verwennerij maar dan op een andere manier. Bij elk leuk kinderpatroon dat ik in mijn handen krijg denk ik wel “Daar zou ze mooi mee staan” of “Dit maak ik zeker voor haar”. Ik probeer die gedachten wat te temperen aangezien anders haar kleerkast zou uitpuilen maar toen dit patroontje in mijn brievenbus belanden was het liefde op het eerste gezicht en moest ik het maken!

Het patroontje is ontworpen door Astrid-Fia DeCraecker. Het  boek ‘Homemade mini couture’ is onder andere ook van haar hand, een boek gevuld met kinderpatronen die voorzien zijn van de nodige vintage touch. Dat boek staat hier tussen mijn favoriete naaiboeken en met haar jaspatroontje veroverde ze nog een keer mijn hart.

Ik nam mijn wederhelft mee naar de stoffenwinkel en liet hem stofjes kiezen voor het verjaardagsjasje van zijn petekind. Na een paar ‘missers’ nam hij er ineens een combinatie stoffen uit die recht in de roos waren. Ik begon aan het winterjasje op de meest warme dag van heel onze Belgische zomer maar dat hield me alles behalve tegen. Het jasje is echt een plezier om te maken! Naast de goede uitleg, de duidelijke patroontekening en de unieke details heeft het jasje een prachtige pasvorm met het nodige ‘Tiny’ gehalte. Als je het jasje in een lichtere stof maakt dan ik kan het ook doorgaan als een voor- of najaarsjasje wat het patroon nog interessanter maakt. Ik weet nu al dat ons dochtertje vele Macaron jasjes gaat krijgen.

Afgelopen weekend mocht de jarige dan eindelijk haar pakje openmaken. En dat jasje, dat zit haar als gegoten!