U bent hier

Het geheim van een stralende huid

Het geheim van een stralende huid

huid
make up
sabine peeters
verzorging

Het geheim van van een frisse en egale huid? Een perfecte verzorging! Leg je huid in de watten met de tips van topvisagiste Sabine Peeters.

Sabine Peeters:

De belangrijkste stap in het hele make-upproces is niet de make up zelf, maar de huidverzorging. Van een uitgedroogde en onverzorgde huid kun je zelfs met de beste make up geen juweeltje maken. Volg bij de verzorging van je huid altijd deze stappen:

Reinigen

Gebruik ’s ochtends een milde gezichtsreiniger of -melk om je huid te zuiveren. Die verwijdert alle vuil en talg die je huid gedurende de nacht heeft afgescheiden.

Gebruik daarna een lotion. Die haalt alle restjes zeep weg en vernauwt de poriën.

 

Serumtijd!

Heb je vaak een onderliggend, trekkerig gevoel in je huid? Dat is hét teken dat het tijd is voor een serum! Breng na het reinigen een minieme hoeveelheid (Tictac-formaat) serum aan op heel je gezicht. De geconcentreerde emulsie dringt dieper in de huid en zorgt daar voor een aangepaste, verzorgende werking.

 

Weg, oogrimpeltjes

Vanaf je twintigste levensjaar beginnen de eerste oogrimpeltjes op te duiken. Daar is op zich niks mis mee, maar wil je het proces toch een beetje afremmen, integreer dan een oogcrème in je dagelijkse beautyritueel.

Hydrateren

Werk af met een dagcrème, aangepast aan jouw huidtype. Kies zorgvuldig de juiste crème uit voor jouw huid. Je kunt bijvoorbeeld je huid af en toe eens laten testen bij een schoonheidsspecialiste om zo je huidtype goed te kennen.

Een dagcrème hydrateert niet alleen, maar beschermt je huid ook tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals uv-stralen en toxische stoffen.

Primer aanbrengen

Ben je van plan om make up te dragen? Gebruik dan eventueel eerst nog een laagje primer. Die zorgt voor een egale basis en laat je make up er langer fris uitzien.

Met een primer kun je zelfs het effect van je make up beïnvloeden: gebruik een matterende primer als je een vette huid hebt, of een glanzende als je wat meer licht in je make up wilt.

Meer weten over make up?

Sabine Peeters schreef er een boek over: Make up!

Volg Sabine Peeters ook op haar bekroonde beautyblog Life is like a box of make up.