U bent hier

Het Aubergine rokje

Het Aubergine rokje

naaien
diy
rokje
meisjes
patroon aubergine
Catharine Deweerdt

Bij het aanbreken van het nieuwe jaar stond het petekindje van mijn man klaar met haar nieuwjaarsbrief. Met een stel zelfgemaakte rendieroren op sprak ze vol trots haar wensen uit. Op zo’n moment zou je het liefst heel de speelgoedwinkel leegkopen want zo’n kinderen hebben toch vaak een ‘ik-ben-om-op-te-eten’ gehalte. Gelukkig zochten en maakten we haar pakjes nog ver voor de brief werd ingeoefend.

Het is steeds wel even nadenken over een geschikt pakje. Want wat geef je zo’n 4-jarig meisje? Dit jaar kozen we voor een leuk kinderboek en een rokje. Ik liet mijn man, naast het kiezen voor stof voor haar verjaardagsjas, ook stof kiezen voor een rokje. Omdat hij zag dat ik nogal fan was van de stof die hij koos voor haar jas speelde hij op ‘safe’ en koos een andere kleurenvariant voor het rokje.

Bij het zoeken naar een geschikt patroon viel mijn oog op het Aubergine patroontje van Catharine Deweerdt. Een simpel en stijlvol rokje met de nodige speelsheid en toch een stoere toets in verwerkt. Het patroon zit goed in elkaar en kan gemaakt worden voor meisjes van 2 tot 12 jaar. Daarnaast kan je alle kanten opgaan met dit basis patroontje. Je kan het maken met of zonder zakjes, je kan het heel meisjesachtig maken of lekker stoer, afwerken met biais- of paspellint,…Daar komt nog eens bij dat het geschikt is voor alle seizoenen: mooi voor in de winter met een paar broekkousen onder of heerlijk zomers in combinatie met blote benen. Ik voel het nu al, dat patroontje gaat hier vaak de revue passeren!