U bent hier

handletteren is top!

handletteren is top!

masterclass handletteren ontdekken
ontwerpen en oefenen met het alfabet Mye de leon
handletteren is top!

Geboortekaartjes in de bus, I love it! De stijl van het kaartje verraad veel over de stijl van de kersverse ouders. Bij Alix was het kaartje al even mooi als het baby'tje zelf.

Toen ik hoorde dat ze sneller dan verwacht de warme mamabuik had verlaten, hield ik even mijn hart vast. Maar gelukkig is kleine Alix een sterke meid en kan ze de wereld aan.

Bij een krachtige meid, hoort een krachtig geschenkje. Bokshandschoentjes leken me het perfecte cadeautje voor dit kleine vechtertje.

Bij zelfgemaakte handschoentjes hoort een zelfgemaakt kaartje. Het ideale moment om het handletteren nog eens te oefenen!

Handletteren vind ik ik super om te doen, al vraagt het altijd meer tijd dan je denkt. Ik haalde het prachtig boekje 'Masterclass Handletteren' van Mye De Leon uit de kast. Nu nog enkel lege kaartjes, potlood, pennen, stiften, een lat en een gom en ik kon eraan beginnen!

In het boek staat heel wat nuttige uitleg, basic, maar zeker genoeg om aan de slag te kunnen. Er is ook plaats voorzien om de letters te oefenen. Eens je die onder de knie hebt, kun je ermee beginnen spelen.

Het begon al gauw te kriebelen om iets meer te doen dan enkel letters na te tekenen. Ik besloot dat ik klaar was om aan een kaartje te beginnen.

Ik bedacht wat ik wilde schrijven en begon met een cirkeltje te tekenen waarin de letters gingen komen.

Ik schreef alles eerst in potlood, daarna pende ik over met een fijne zwarte pen. Zwart wit is ook maar zwart wit, dus ik haalde er de glitterstiften van mijn dochters bij om de boel wat op te vrolijken.

Toch was ik nog niet helemaal tevreden.

Na wat bladeren in het boek en inspiratie zoeken op pinterest besloot ik er nog wat bloemetjes bij te tekenen.

Handschoentjes en kaartje in een pakje en opsturen maar. Hoera voor baby Alix!