U bent hier

Handletteren 3D letters

Handletteren 3D letters

3D letters

Als je een letter zoek die opvalt en flink de aandacht trekt, is er niets zo geschikt als de dimensionale letter. Deze stijl wordt geassocieerd met de kermis en andere populaire attracties, maar hij kwam pas in de jaren vijftig en zestig echt in de mode, toen de zogenaamde 'space race' wetenschappelijke weetjes en sciencefiction heel populair maakte. Net als sierletters zijn deze letters geschikt voor koppen en niet voor teksten. Ze werken het best in een korte boodschap. 

Hieronder lees je hoe je zelf 3D letters kunt handletteren. 

Stap 1

Begin net als bij alle composities door de zin te schetsen. Porbeer verschillende hoeken uit, zodat de slogan goed opvalt. Vergeet je tekengerei niet. Gebruik een liniaal, geodriehoek of tekenhaak om het perspectief perfect te krijgen. 

Stap 2

Geef de letters gewicht door ze dikker te maken. Controleer de ruimte tussen de letters, de spelling enzovoort.

stap 3

Gebruik je liniaal (of geodriehoek en tekenhaak) om aan de structuur van je dimensies te werken. Beaal de hoek van de projectie en teken die. Voeg slagschaduwen toe en de rest van het dimensionale geraamte. 

Stap 4

Maak het project af door de letters met inkt in te kleuren of ze met inkt over te trekken. Gebruik hiervoor overtrekpapier of een lichtkast. Je kunt het project ook inkleuren. Doe dit digitaal of gebruik waterverf of plakaatverf. 

Zin om nog meer te handletteren? Dit boekje is echt een aanrader om alle kneepjes van het handletteren te leren. Er staan heel wat nuttige tips en tricks in waarmee je direct aan de slag kunt!