U bent hier

Haak je happy! De kinderkamer

Haak je happy! De kinderkamer

haak je happy! De kinderkamer Forte Madame creatief
Haak je happy! De kinderkamer

Ik werd helemaal happy toen ik dit boekje onder handen kreeg. Dat haken niet enkel meer voor bomma's is, dat weten we al langer. Maar dat je vrij gemakkelijk zulke pareltjes zelf kunt haken, daar wordt ik echt blij van. Mijn handen beginnen te kriebelen om iets uit het boek te maken!

Echte haak-addicts kunnen de uitdaging aangaan om iets moeilijkere of grotere projecten te maken. Maar ook voor beginners is er heel leuks wat te vinden.

Neem zeker een kijkje op de blog 'draadenpraat.nl' van auteur Lisanne Multem. Je vindt er oa heel wat filmpjes waarin de basis-haaktechnieken eenvoudig worden uitgelegd. In het boek staat ook uitleg over de technieken, maar ik vind het persoolijk handiger om naar een filmpje te kijken.

Hieronder krijg je alvast een voorsmaakje van wat je in het boek kunt vinden.

 

dierenkoppen aan de muur

Mijn persoonlijke favoriet uit het boek zijn de dierenkoppen om aan de muur te hangen. Van opgezette beesten krijg ik de kriebels, maar deze exemplaren mogen bij mij gerust de (kinder)kamer opvrolijken. Het vraagt wel wat werk en geduld om een vossen- of hertenkop te maken, maar het wordt gegarandeerd dé eye-catcher van jouw kamer.

De vossenkop staat aangeduid als moeilijk, maar als je lossen, vasten en halve vasten kunt haken, dan kom je al ver. Vooral het inhaken of taestryhaken vormt een uitdaging bij dit project.

Bij de hertenkop vormt vooral het gewei haken een uitdaging, maar niets is onmoglijk, he. :-)

 

Hippe bolletjesslinger

Voor hakers die het liever eenvoudig houden, is er de bolletjesslinger. Heb je geen kinderkamer? Maak er dan eentje om in de kerstboom te hangen!

De bolletjes maak je apart en verbind je achteraf met een gehaakte ketting.

 

Voor de rest vind je in het boek echt leuke kleine en grote haakprojecten: knuffels, dekentjes, kussens, mandjes,... spullen die niet alleen de kinderkamer opfleuren, maar ook in de woonkamer niet misstaan.

Kortom, een must voor elke liefhebber van het betere haakwerk!

 

Hou madam Creatief in de gaten, want binnenkort krijgen jullie een gratis tutorial uit het boek!