U bent hier

Geboortepakket voor Nootje

Geboortepakket voor Nootje

diy
geboortepakket
naaien
baby
pakje

Niet alleen bij mij maar ook bij mijn broer en schoonzus is er een eerste kindje op komst. Of beter gezegd was want een paar dagen geleden zag hun kindje voor de eerste keer de wereld in het echt.

Ik sprak met mijn zussen en schoonbroers af om samen een geboortepakket te maken. We legden wat geld samen en ik kocht er vervolgens al het materiaal mee voor een heus pakket. Vanaf de bekendmaking dat ze een kindje verwachten werd dat kleintje ‘nootje’ genoemd. In mijn geval draag ik een ‘pitje’. Toen ik een mooi stofje tegenkwam met daarop onder andere een nootje twijfelde ik niet lang. Dit stofje zou het worden! Mijn zussen en mama zijn vaak mee komen helpen. Het uittekenen en knippen namen zij voor hun rekening, ik stak alles in elkaar met de naaimachine.

Een dikke maand voor de bevalling gaven we al een zelfgemaakt koffertje af met de eerste spulletjes zoals geflockte bodykes, mutsjes en krabwantjes. Dit vanuit het gedacht dat ze het dan mee konden nemen naar het moederhuis. Daarnaast maakte we nog een hele hoop andere dingen en kreeg ‘Nootje’ van ons allen het volgende:

*** Een zomer- en winterdekentje ***

*** Een jasje met bijhorend berenmutsje ***

*** Een zomer- en winterslaapzakje ***

*** Drie badhanddoeken waarvan één de vorm van een vos kreeg ***

*** Een speeldeken of deken voor in de box ***

*** Nog wat extra bodykes met bijhorende geflockte prentjes ***

*** Een tutdoekje ***

*** Een hele hoop slabbetjes ***

een set voor nu...

...en een set om te gebruiken als ze al wat groter is.