U bent hier

Envelop patroon

Envelop patroon

diy
papier
recyclage
Valentijn

Je zal het wel al gemerkt hebben, hartjes in de etalage bij je plaatselijke kapper, het uitstal raam van je bakker wordt voorzien van taarten met een rode toets en de rozen zijn bij de bloemist weer een hot-item. Geen twijfel mogelijk, binnenkort is het weer valentijn. De dag waarop we extra (ver)lief(d) zijn.

Zit je niet suf te piekeren over wat je aan je geliefde (en neen, dat hoeft niet altijd je wederhelft te zijn) gaat geven. Niets zo lief en romantisch als een handgeschreven old-school brief of kaartje. Om je woorden extra originaliteit te geven kan je je envelop zelf maken. Uit een mooi papiertje, een stuk leuk behang, een mooie afbeelding uit een magazine of boek, een restje inpakpapier, een versleten landkaart, een leuke illustratie of een stuk krant. Eigenlijk kan je van alles wat uit papier gemaakt is een envelop maken.

Ik maakte een patroon om zo’n envelop makkelijk zelf in elkaar te steken. Scrol wat naar beneden en daar kan u gratis en voor niets het patroon downloaden. Druk het bestand af en stel bij u instellingen ‘print zonder marges’ in.

Wat heb je nodig?

Het patroon
Leuk papier om een envelop uit te maken
Schaar
Schrijfgerief
Lijmstift
Eventueel een breekmes

Stap 1

Knip het patroon op de dikke zwarte lijn uit

Stap 2

Leg het patroon op een stuk papier en teken rond om rond.

Stap 3

Knip uit en plooi je envelop. Begin daarbij met de onderste flap, nadien de bovenste en vervolgens de twee zijkanten.

Stap 4

Plooi de envelop weer op en doe wat lijm op de twee zijflapjes.
Plooi de onderste flap terug dicht en duw goed aan.

TIP

TIP: Om exacte te weten waar je moet plooien kan je de plooilijnen op het patroon uitsnijden en mee overnemen op je envelop.

Geen idee wat te doen op een druilerige dag? Op een uurtje kan je een envelop voorraad maken om U tegen te zeggen. Altijd handig om achter de hand te hebben. En dan geef ik de fakkel nu door aan u voor wat betreft de inhoud van je envelop.