U bent hier

En hop... de natuur in!

En hop... de natuur in!

natuur
korting
bakboek
boeken over natuur

Er zijn wel 100 redenen op te sommen waarom de natuur goed voor ons is, zowel op mentaal als fysiek vlak. Helaas gaan er dag op dag stukken natuur verloren.. maar er is ook goed nieuws! Je kan zelf bijdragen aan een groenere wereld. En daar hoef je niet eens een grote tuin of een bos voor te hebben. 

In deze fantastisch leuke zakboekjes ontdek je wat je zelf kan doen om je tuin, terras én je leven een groene touch te geven. 

We vieren de lente en geven tijdelijk 10% korting op de 8 superleuke zakboeken! 

Zakboek voor de permacultuur moestuin

Permacultuur is dé nieuwe moestuintrend

 • Speel in op de principes van de natuurlijke moestuin
 • Vol tips om je natuurlijke moestuin te ontwerpen en te onderhouden, materiaal te recycleren en de opbrengst te verwerken in keuken en huishouden
 • Een praktisch boek met veel foto's en speelse lay-out

Permacultuur is een levensstijl waar je samenwerkt met de natuur met als basisbegrippen zelfvoorzienend leven en gebruik maken van kringlopen en natuurlijke processen. Het vertrekt vanuit uit drie centrale ethische principes: zorg voor de aarde, voor de mens en voor elkaar. Hieruit werden twaalf ontwerpprincipes omschreven, waarop Annelies Vandendriessche zich ook baseert in haar boek.

In de natuurlijke moestuin laat je natuurlijke processen hun gang gaan en speel je daarop in. Dit betekent dat je inzet op meerjarige planten en combinatieteelt, plantengildes integreert, plagen leert voorkomen in plaats van bestrijden en onkruid door een nieuwe bril gaat bekijken.

Annelies geeft ook heel wat praktische tips om kringlopen te integreren in de moestuin: opvangen van water, hergebruiken van snoeiafval... Zelfs de tuindieren hebben hier hun rol! Maar ook de keuken en het huishouden komen aan bod: hoe verwerk je een overvloed aan oogst en onkruid in je recepten, welke planten hebben ook een plekje in de keukenapotheek, waste je al eens met kastanjes? Meer dan genoeg ideeën!

Koop het boekje hier met 10% korting.

Zakboek voor de vogeltuin

Maak van je tuin een paradijs voor vogels
Steeds meer mensen zijn gefascineerd door vogels, maar je hoeft daarom niet meteen de natuur in om ze te spotten. Met de tips die je in het Zakboek voor de vogeltuin vindt, lok je ze gewoon naar je eigen tuin, terras of balkon, waar ze naar hartenlust kunnen eten en nestelen.

Je komt te weten welke planten, struiken en bomen de meeste aantrekkingskracht hebben op vogels en hoe je je tuin het beste inricht om hen zo veel mogelijk onderdak te verlenen.

En met het gedetailleerde overzicht van alle vogels die je kunt verwachten in je tuin, kun je meteen aan de slag om ze te determineren.

Koop het boekje hier met 10% korting.

Zakboek voor de moestuin

Hapklaar moestuinieren het hele jaar door
Een moestuinboek voor liefhebbers met groene vingers en moestuiniers die nieuwe groenten willen ontdekken
Met jaarkalender en aanbevelingen om 'hapklaar', vers en op maat van je gezin te zaaien en te oogsten.
Met inzichten over het gebruik van potten en bakken op terras of balkon, potgrond, bemesting en gereedschap
Om te tuinieren heb je geen groene vingers of ervaring nodig. Iedereen kan het, zelfs in een bak of een pot op het terras of het balkon.

In dit boek schuiven tuinjournalist Marc Verachtert en tuinexpert Bart Verelst bekende, maar ook minder bekende groenten, fruit, kruiden en eetbare bloemen naar voren. Bij elke plant wordt grondig besproken wanneer je moet zaaien of planten, hoe je de plant moet verzorgen om de meest verfijnde smaak te krijgen, wanneer je moet oogsten. Bovendien geeft Marc bij elke plant een originele teelttip.

Koop het boekje hier met 10% korting.

Zakboek voor de kippenhouder

Kippen houden is helemaal hot

 • Alles wat je moet weten voor je aan kippen begint
 • Met stap-voor-stap beschrijving om zelf een kippenhok te timmeren
 • Het boek bij uitstek voor elke pluimveeliefhebber!

Toen auteur Sander Bauwens filmpjes van zijn raskippen op YouTube begon te posten om zijn ervaringen te delen, was het meteen een schot in de roos: kippen houden is hot!

In Zakboek voor de kippenhouder vertelt Sander alles wat je moet weten over het houden van kippen: hoe begin je eraan, welk eten en water geef je, hoe maak je zelf een kippenhok en hoe onderhoud je het, wat zijn de gevaren voor de dieren, welke ziektes kunnen ze oplopen etc.

Koop het boekje hier met 10% korting.

Zakboek voor de klimaattuin

Bescherm je tuin tegen het veranderende klimaat

 • Met eenvoudige ingrepen je tuin beschermen tegen extreme weersomstandigheden
 • Met tips om de juiste planten te kiezen en water optimaal te bufferen, maar ook je gevel en terras 'klimaatsterk' te maken
 • Geschreven door twee tuinexperts bij uitstek

Door de combinatie van hittegolven, periodes van droogte en stortbuien zullen we onze tuinen moeten aanpassen, willen we ervan blijven genieten. Met de tips en inzichten van Marc Verachtert en Bart Verelst wordt je tuin zelfs tijdens een hittegolf een verfrissende oase, terwijl ook regen en wind geen pretbederver meer zijn. Met schaduwbomen en ander groen, een sterke grasmat die het hele jaar meegaat, een juiste positionering van hagen of tuinschermen, een vijverpartij of een ander waterelement stuur je de temperatuur in je tuin bij en kun je er zelfs op de heetste dagen aangenaam zitten en genieten.

Jouw bijdrage heeft tegelijk impact op het klimaat in straat en buurt, want het koelt ook de omgeving. Hoe meer van dit soort tuinen, hoe beter het klimaat in onze steden!

Koop het boekje hier met 10% korting.

Zakboek voor het bosbaden

Een leuk praktisch zakboek om meteen het bos in te trekken en te ontdekken
Het is prettig om de natuur in te trekken in stressvolle tijden, en het is algemeen bekend dat de natuur een rustgevende werking heeft op je lichaam en stress reduceert.
In Japan hebben ze hier een speciale benaming voor: shinrin yoku, ofwel bosbaden.

In dit boek leggen Sarah Devos en Katriina Kilpi - beiden ongelofelijke bosfanaten - uit hoe het precies in z'n werk gaat, maar geven ze vooral ook concrete tips over hoe je zo'n bosbad aanpakt, waar je precies moet zijn, wat het beste tijdstip is, wat je allemaal kunt beleven...

Met korte, haalbare doe-opdrachten, invulruimte voor je observaties en tips om het bos nog meer in het dagelijkse leven te integreren.

Koop het boekje hier met 10% korting.

Zakboek voor de bijentuin

Jouw bijdrage aan een bij-vriendelijke omgeving

 • Draag je steentje bij aan het milieu en maak van je tuin een bijvriendelijke plek
 • Maak kennis met de belangrijkste bijensoorten en de mooiste planten en struiken die van je tuin een paradijs maken
 • Tips voor kleine en grote tuinen, balkons, scholen en openbaar groen

De lezer wordt in dit zakboek meegenomen in een boeiend verhaal van bestuiving, kleurrijke, zoemende borders en snoephagen. Je maakt kennis met de belangrijkste bijensoorten, maar ook met de mooiste planten en struiken die van je tuin een waar bijenparadijs maken. Het boek is niet alleen bedoeld voor tuin- en plantenliefhebbers.

Ook leerkrachten en verantwoordelijken voor openbaar groen vinden heel wat inspiratie om de omgeving bijvriendelijk te maken.

Koop het boekje hier met 10% korting.

Zakboek voor de stadstuinier

Zelf je eigen kruiden en groenten telen op een kleine ruimte en zelfs binnenshuis
In dit vervolg op zijn boek Groen in de Hoogte heeft tuinspecialist Jean Vanhoof vooral oog voor de praktische kant van tuinieren zonder eigen tuin. Hij zet stadsbewoners aan om op hun balkon of zelfs op de stoep te gaan tuinieren. De handige lijstjes en verzorgingstips maken dat ook de absolute beginner meteen met succes aan de slag kan. Dit zakboek is een ideale leidraad om ook samen met de kinderen aan de slag te gaan, hen zo dichter bij de natuur te brengen en hun te leren om bewust om te gaan met voedsel.

Koop het boekje hier met 10% korting.