U bent hier

DIY zwangerschapsbroek

DIY zwangerschapsbroek

diy
broek
zwanger
rokenrol

Twee jaar geleden nam ik met nieuwjaar het voornemen om een jaar lang geen nieuwe kleren te kopen.  Dat lukte vrij goed want voor een paar echt-wel-nodig kledingstukken (zoals ondergoed) maakte ik een uitzondering. Voor de rest kocht ik een paar tweedehandsstuks en daar stopte het dan. Aangezien ik dat een heel fijn gevoel vond (geld sparen, niet over de koppen lopen tijdens de solden, kleding kopen die je niet echt nodig hebt om ze vervolgens nooit uit je kast te halen,…) verlengde ik dat goede voornemen dit jaar.

Allemaal goed en wel tot er dit jaar een klein ‘addertje’ onder het gras zat, een baby en niet onbelangrijk, een babybuik. Ik maakte een hoop met kleren die ik met een buik ook kon dragen. In het begin maakte ik mijn jeansbroeken wat groter aan de hand van een haarrekkertje maar tot voor kort is dat niet meer mogelijk (mijn poep groeit precies ook wat mee, whoeps).

Ik zwichten onlangs en kocht me enkele zwangerschapskleren waarvan eentje tweedehands. Al een hele openbaring want die zwangerschapsbroeken zitten za-lig! Ondanks dat sta ik ’s ochtends nog vaak voor mijn kleerkast eeuwig te twijfelen over wat ik kan aandoen. Een extra broek komt in dit geval als geroepen!

Van een nieuw tafellaken en een stuk stretchstof maakte ik deze losse broek. Luchtig genoeg voor warme zomerdagen en ’s avonds beschermend genoeg tegen de muggen.
Als basis nam ik een bestaande broek die heel erg goed zit. Die tekende ik over en knipte ik vervolgens uit het tafellaken. Bovenaan voorzag ik een band gemaakt uit strechtstof. Aan de achterkant gewoon recht en aan de voorkant met een serieuze ronding zodat er plaats genoeg is voor een groeiende buik. Om het iets minder op een pyamabroek te laten lijken voorzag ik ook nog zakken.

Het was voor mij niet de eerste keer dat ik zo’n broek maakte. Ook in het programma Rok en Rol stak ik de handen uit de mouwen voor soort gelijke broek. Die was toen nog niet voorzien voor een buikje maar zit ook wel heerlijk! Wil je zelf ook zo’n broek maken maar weet je niet zo goed hoe er aan te beginnen? In het tweede boek van Rok en Rol schreef ik de werkbeschrijving helemaal uit.

En ja, die broek? Die komt hier recht uit de hemel gevallen en zit wonderbaarlijk goed. Laat dat buikje maar groeien, ik ben er ondertussen op voorzien :)