U bent hier

DIY wordbanner

DIY wordbanner

diy
deco
slinger
feest
karton

Wie af en toe het wereld wijde web afgaat op zoek naar leuke ideetjes en inspiratie is ze ongetwijfeld al tegengekomen, de woordbanners. Klinkt het u onbekend in de oren? Tik dan zeker eens ‘word banner’ in je internet zoekfunctie in. Het concept is heel simpel: een paar losse letters die je zelf samenstelt tot een paar woorden of zin. Vervolgens kan je je woordenslinger tegen een muur ophangen en is je huis persoonlijk aangekleed. Leuk voor een verjaardag, trouw of gewoon zomaar.

Je kan zo’n pakje letters simpel weg op internet of zelfs in een bakstenen winkel kopen. Direct klaar voor gebruik. Of je kan, net voor je het papier buiten zet voor omhaling, even bedenken of je niets kan maken met dat groot stuk karton waar eigenlijk niets mis mee is.

Een letterbanner kan je heel makkelijk zelf in elkaar steken met relatief weinig materiaal. In principe heb je alleen een groot stuk karton (of stevig papier) en split pins nodig. Een snijmat, breekmes, schaar, perforator en schrijfgerief zijn ook altijd handig bij het in elkaar steken van dit project.

Stap 1

Bedenk een leuke tekst en druk de letters die je daarvoor nodig hebt in het groot af. Je kan ook zelf je letters tekenen in plaats van de computer te gebruiken. Knip de letters uit.

Stap 2

Teken de uitgeknipte letters over op het karton. Teken bovenaan bij elke letter een balkje van 1,5 cm hoog dat langs weerszijde van de letter 3 cm uitsteekt.

Stap 3

Snij de letters uit het karton.

Stap 4

Maak met een perforator in elke letter twee gaatjes. Doe dit aan beide kanten van de letter op het einde van het balkje.

Stap 5

Bevestig je letters in de juiste volgorde aan elkaar door middel van de split pins.

Stap 6

Voor een spatie tussen de woorden voorzie je een balkje van 1,5 cm hoog en 7 cm lang. Voor een kleine spatie maak je het balkje maar 5 cm lang.

Stap 7

Hang je tekst op met een stukje touw en wat tape.

Het fijne aan zo’n woordbanner is dat je er eender welke tekst mee kan maken en je dus oneindig veel kan variëren en veranderen. Denk maar aan kerst, een verjaardag, bij een leuk etentje met vrienden, een mooie spreuk voor boven het bed of in ons geval een geboorte. Ik ben alvast benieuwd naar wat u van tekst gaat maken!