U bent hier

DIY tuinkussens

DIY tuinkussens

naaien
diy
kussens

Mijn man en ik hebben het afgelopen jaar hard gewerkt aan ons te verbouwen huis. Hetgeen er steeds overschoot door andere prioriteiten krijgt nu, na de verbouwingen, eindelijk aandacht: de binnenkoer en het daarbij horend terras.

We bedachten samen een plan, hij zocht op en werkte het technisch uit en ik zorgde voor de aankleding. De boompjes, de vaste planten en niet te vergeten het meubilair. Aangezien ik grote voorstander ben van meubels met een ‘verleden’ begon ik al snel alle tweedehandssite’s af te schuimen en zo kwam ik terecht bij vier stoelen die helemaal mijn ding waren. Een oké prijs en een korte rit later waren we vier prachtige stoelen rijker. Het enige wat nog ontbrak waren kussentjes. In mijn ogen niet direct noodzakelijk maar als ik al wat vooruit dacht kwam ik spontaan bij het ‘afdruk-op-blote-billen’ uit. Toch niet zo ideaal dus.

Na een kleine bevraging via facebook ging ik voor een combinatie van drie stofjes in groen tinten. Fris in combinatie met het wit van de stoelen. Heb je nu zelf ook nog stoelen die wel een kussentje verdienen? Ideaal, hieronder een korte werkbeschrijving.

Stap 1

Meet op je stoelen uit hoe groot de kussens mogen worden.
Reken langs elke zijde één centimeter extra als naadwaarde.

Stap 2

Teken één keer je vierhoek uit op de stof, dit zal de bovenkant worden. Knip uit op de lijn.
Knip nu twee stukken voor de onderkant. Zorg ervoor dat de stukken even breed zijn als je stuk stof voor de bovenkant. Deze stukken stof gaan elkaar overlappen zodat je de hoezen nog kan wassen. Ik voorzag een overlap van 5 cm in het afgewerkte eindresultaat.

Stap 3

Werk deze twee stukken stof af aan een lange zijde. Plooi ze twee keer één centimeter naar binnen om en stik vast.

Stap 4

Maak van je biaislint paspellint en bevestig het lint op je stuk stof voor de bovenkant.