U bent hier

DIY omslagdoek voor baby's maken!

DIY omslagdoek voor baby's maken!

Schattige babykleertjes
Deborah van de leijgraaf
een zelfgemaakt babycadeautje!

Wil je origineel uit de hoek komen bij een babybezoekje? Maak dan zelf eens een omslagdoek. Kersverse ouders zullen er zeker blij mee zijn en het is helemaal niet moeilijk om te maken! 

Dit leuk projectje komt uit het boek 'Schattige babykleertjes, naai de leukste spulletjes voor je baby' van Deborah Van De Leijgraaf

Aan de slag!

Baby’s vinden het heerlijk om ingewikkeld te worden in een warme zachte doek.
Dit model omslagdoek is ook fijn voor na het badje. Het houdt het hoofdje warm terwijl je de baby afdroogt.

Benodigdheden

Mousseline, wafeldoek, badstof ofandere vochtopnemende stof
bij een stof van 150 cm breed:
Stof 1: 80 cm
Stof 2: 25 cm jersey of een andere
Stof met of zonder print
Boordstof: strook van 4 x 370 cm intotaal (mag in delen)


PATROONDELEN (de patroondelen vind je in het boek) 

knipplan
knippen

Knip alle onderdelen zonder extra naadwaarde.

mutsdeel

Speld het patroondeel (muts) op 2 lagen stof enknip het uit. Maak een bies op de lange rechte kant. Plaats de boord op de goede kant van de stof. Speld en lock met de lockmachine of naai met een zigzagsteek de boord op de voorkant. Sla het boordje om en stik vast vanaf de voorzijde met een kleine zigzagsteek. De reden waarom ik geen rechte steek gebruik, is omdat de rek behouden blijft bij een zigzagsteek. Knip aan de achterkant de overtollige stof mooi recht af. Gebruikt hiervoor een klein scherp naaischaartje, zodat het resultaat strak en recht wordt.

deken

Knip een vierkante lap van 80 x 80 cm. Gebruik het patroondeel van het mutsdeel, speld dit op de lap en knip volgens de ronding. Doe dit bij elke hoek van de lap stof.

bies

Maak een bies van 4 cm hoog en 350 cm lang. Naai de goede kanten van de uiteinden op elkaar en vouw open. Plaats de boord op de goede kant van de stof. Speld en lock met de lockmachine of naai met een zigzagsteek de boord op de voorkant. Sla het boordje om en stik vast vanaf de voorzijde met een kleine zigzagsteek. Knip aan de achterkant de overtollige stof mooi recht af. Dit gaat dus op dezelfde manier als de bies bij het mutsdeel.

De omslagdoek is klaar voor gebruik!