U bent hier

DIY Kerststolp

DIY Kerststolp

diy
kerst
stolp
versiering
decoratie
de tafels van amandine
feesttafel

Dit jaar vieren we de overgang van oud naar nieuw met een hele hoop vrienden. Het aftellen, gezellig samen zijn en het samen tafelen vindt dit jaar bij ons thuis plaats. Ik zal met als gevolg de tafel mooi aankleden en onze gasten als een ware gastvrouw ontvangen, ahum. Tot op heden is al gebleken dat er aan dat laatste nog veel gesleuteld moet worden. Om de tafel gepast aan te kleden heb ik gelukkig een hulpmiddel achter de hand, ‘De tafels van Amandine’.

Dit boek ligt standaard in mijn keuken. Niet om uit te koken maar om door te bladeren wanneer er bijvoorbeeld een schotel in de oven staat. Het boek geeft me zin om familie en vrienden uit te nodigen, te mijmeren naar lange zomerdagen of juist knusse winteravonden en gelegenheden te bedenken om iets te organiseren. Eén ding staat in dat alles centraal, een mooi gedekte tafel. De tafels van Amandine zijn stuk voor stuk pareltjes. Tafels die uitnodigend zijn en waar je met veel plezier bij wilt aanschuiven.

Ik ga me voor mijn feesttafel laten inspireren door hoofdstuk 5, sprookjesachtig wit. Alles behalve kil maar heel erg puur en sereen, kortom, wit  op zijn mooist. Bij het bekijken van de sfeerbeelden moest ik ineens denken aan de glazen stolpen die nog op mijn zolder staan. Gekregen van mijn opa toen die naar het rusthuis verhuisde. Volgens mij gaat mijn stolp gevuld met sterren goed in dat plaatje passen.

Wat heb je nodig?

Een glazen stolp (een omgekeerde vaas of bokaal kan ook dienst doen)
Een houten boomstronkschuif (zelf te zagen of te kopen in een bloemenzaak)
Nagel
Hamer
Fijne rechte ijzerdraad (te koop in een bloemenzaak)
Stevig papier, karton en/of andere papiersoorten
Schaar
Lijmstift
Kniptang

Stap 1

Knip twee vierkanten uit het papier. Lijm ze aan elkaar met de lijmstift en zorg dat het uiteinde van de ijzerdraad tussen de twee lagen papier zit. Knip of snij een ster uit.
Bij het karton is het nog gemakkelijker: snij een ster uit en prik de ijzerdraad in de dikte van het karton.

Stap 2

Maak een aantal sterren uit karton en verschillende soorten papier. Knip de ijzerdraad af op verschillende lengtes zodat ze niet allemaal even hoog komen te staan.

Stap 3

Maak gaatjes in je houten schijf aan de hand van een nagel en hamer. Steek de ijzerdraad in de gaatjes.

Stap 4

Plaats de stolp over het geheel en je bent klaar!
TIP: Niet in het bezit van een stolp? Gebruik een grote vaas of glazen pot en draai deze omgekeerd. Werkt even goed!

Zo, dat is het voor de tafeldekking. Nu mijn gastvrouw-skills nog onder handen nemen ;)