U bent hier

DIY Kerstpakjes

DIY Kerstpakjes

diy
kerst
vogel
cadeautje
slaapmasker
kinderen

Iedereen kent het wel, bij het naderen van de feestdagen stijgt de stress voor het zoeken van leuke kerstcadeaus. Doorheen het jaar heb je duizend-en-één ideeën maar wanneer je inspiratie nodig hebt ben je alles vergeten. Elk jaar maak je het goede voornemen van vroeger te zoeken naar het geschikte geschenk of op z’n minst ideeën waar je doorheen het jaar op komt ergens op te schrijven. Ik ken dat en laat nu net dat één goede voornemen zijn waar ik keer op keer in faal.


Maar dit jaar maakte ik daar een uitzondering in en begon ik voor één keer wel op tijd aan mijn zoektocht. Naast de pakjes die ik absoluut ‘moest’ voorzien zoals een cadeau voor mijn secret santa maakte ik nog enkele andere kleine pakjes. Gewoon, omdat ik erg graag pakjes maak en geef. Vijf kleine pakjes die je met een beetje materiaal en relatief weinig tijd in elkaar kan steken.

Ik maakte:
Hondenspeelgoedjes (voor de hond van mijn ouders die hier vaak komt spelen)
Een paar repen uit een oude t-shirts knippen. Knoop leggen, vlechten tot je niet meer verder kan en eindigen met een knoop.

Kinderbordjes (voor Lucie en haar nichtjes en neefje)
(Tweedehands) bordjes goed afkuisen en wassen. Vervolgens beschrijven met een porselein stift. Na de bordjes af te baken in de oven zijn ze ook geschikt voor de vaatwasser.

Lavendelzakjes (voor onze ouders)
Zakjes stikken door twee stukjes stof aan 3 zijdes aan elkaar te stikken. Bedrukken met een handgemaakte stempel op deze manier.  Vullen met lavendel en watjes. Dichtknopen met een lintje en bovenkant bijknippen met een kartelschaar.

Vogelvoederkopjes (voor broers en zussen maar vooral voor vogeltjes)
Takje in kopje steken en op zijn plaats houden met plakband. Frituurvet smelten in een kookpotje en vogelzaad toevoegen. Mengsel in kopje gieten en laten uitharden. Koordje aan oor van kopje bevestigen en in een boom hangen.

Slaapmaskertjes (voor mijn (schoon)zussen)
Patroon overtekenen op vilt. Elastiekje bevestigen. Delen bekleden met een leuk stofje en samenstellen. Eventueel afwerken met een leuk lint.

Zo en dan hoop ik dat ik eindelijk de ketting heb doorbroken en ook volgend jaar het verstand heb om op tijd mijn pakjes bij elkaar te sprokkelen.