U bent hier

Dierenpantoffels haken!

Dierenpantoffels haken!

Haken is een heel gevaarlijke hobby, want voor je het weet, ben je eraan verslaafd :-) Gelukkig zijn er genoeg leuke patroontjes om je haakverslaving mee te voeden! Auteur Ira Rott maakte het originele boek: Dierenpantoffels haken. Hieronder vertelt ze waarom ze het boek wilde maken. 

Waar haal je je haak-inspiratie?

Al sinds ik een klein meisje was, ben ik door mijn moeder en oma verwend met zelfgemaakte pantoffels en sokken. Soms voelt het alsof de tijd vervliegt, maar mijn kostbare herinneringen aan die met liefde gemaakte creaties vervagen nooit. Ze vormden de inspiratie voor dit boek met haakpatronen voor grappige encomfortabele pantoffels waar je vrolijk en blij van wordt. In mijn boek vind je meer dan 20 leuke ontwerpen met dieren uit de hele wereld: safaridieren, buideldieren, zoogdieren, panda’s uit het bamboebos, dieren uit groene wouden, prehistorische dinosaurussen, reptielen, boerderijdieren en onze beste vrienden: honden en katten. Met elk dier kun je verschillende looks creëren door het te combineren met een ander model pantoffels – sloffen, boots of slippers. Ben je nog niet zo bedreven, dan is er achterin het boek het bonuspatroon voor een eenvoudige slof die je kunt gebruiken in combinatie met een van de dieren voor beginners. Zo kun je, door creatief te mixen en matchen, wel 60 paar dierenpantoffels haken uit dit mijn boek: dierenpantoffels haken!

Voor wie kan je de dierenpantoffels haken?

Alle patronen kun je in verschillende maten haken, van kindermaten (4 jaar en ouder) tot grote maten voor volwassenen. Meet de lengte van je voeten op en maak je op maat gehaakte pantoffels!

Kies je favoriete dier

Eens je je voetmaat hebt gemeten en het haakmateriaal in huis hebt, rest je enkel nog een dier uit te kiezen. Kies je voor het luie luipaard of de gracieuze olifant? Of vind je dat de dappere eland beter bij je past? Wat je ook kiest, met een uniek paar pantoffels kom je de hele winter door. 

Ik hoop dat je ze met plezier zult maken voor je kinderen, vrienden, gezin en natuurlijk ook voor jezelf.

Of je nu net begint met haken of al jaren ervaring hebt, je kunt altijd een project vinden dat geschikt is voor jouw niveau.
Wees niet bang om iets nieuws te proberen. Haken is leuk en gemakkelijk, dus geniet ervan!

Succes en véél haakplezier!