U bent hier

De tas van/voor Annelies

De tas van/voor Annelies

diy
naaien
handtas
de tas van
pakje
verjaardag

Ik ben opgegroeid met één broer en twee zussen. Een oudere zus en een jongere zus. Die twee zorgen al jaar en dag voor verjaardagsfeestjes in de maand juni. Op net 10 dagen van elkaar vieren ze hun dag. Allemaal heel fijn maar voor mij elk jaar opnieuw een met-de-handen-in-de-haren-momentje, wat maak ik dit jaar!?

Die vraag werd dit jaar wel erg snel beantwoord toen ik het boek ‘De tas van Annelies’ in mijn handen kreeg. Een boek gevuld met stuk voor stuk prachtige zakken. Naast de mooie exemplaren is het ook nog eens knap vormgegeven, heeft elke zak een leuke naam en geeft het mij goesting om elke tas (meermaals) te maken.

Het toeval wil dat mijn oudste zus, die eerst verjaard, ook Annelies heet. Alsof het voorbestemd was. Beide zussen kregen de vraag: Een grote of een kleine handtas? En met hun antwoord ging ik aan de slag. De oudste koos voor een kleine handtas dus ging ik voor het patroon ‘Marie’. Een tweedehands rok, een versleten broek en wat fournituren later was haar zak af.

De jarige zus was content, zeer content. ‘Een tas om te koesteren’ gaf ze als compliment. Ik weet ondertussen wat ik zal koesteren, dat boek, dat blijft dicht bij mij. En nu aan de slag voor de volgende jarige!