U bent hier

De sint lijst

De sint lijst

sint
pakjes
inspiratie

Lieve Sint,

Afgelopen zaterdag deden U en u helpertjes de intrede in ons land. Hoewel het die dag aan het miezer regenen was stond de kaai in Antwerpen vol met goedlachse kinderen om U te ontvangen. Die kleintjes zijn ongetwijfeld zeer flink geweest en verdienen in mijn ogen daarom ook dit jaar een pakje. Via goede bronnen vernam ik dat U hier en daar wat inspiratieloos bent. Wel beste Sint, ik wil U met veel plezier enkele leuke ideetjes bezorgen!

Wat denkt U van een ballonbal? Dit is een leuke hoes die U kan maken waar een opgeblazen ballon in past. Door dit stoffen jasje wordt de ballon zwaarder en kan deze beter beschermd worden tegen mogelijks ontploffingsgevaar. Deze staat garant voor uren spelplezier thuis of op de speelplaats.
Het patroon voor deze hoes vindt U terug in ‘Het grote Singer naaiboek’.

Zoals we allen weten beschikken kinderen over een serieuze dosis theater. Met de vingerpopjes uit ‘Van naald tot draad’ kan U dat theater extra motiveren. Ik verzeker U dat geen enkele scène in de huiskamer nog dezelfde zal zijn na dit pakje.

Ik vermoed dat er op veel verlanglijstjes ‘een paard’ staat vermeld? Wel dan heb ik goed nieuws voor U en die lijstjesmakers want met dit stokpaard uit ‘Homemade mini couture’ zal U menig kinderhart sneller doen slaan. Als de kindjes in kwestie echt héél erg braaf zijn geweest kan U ze nog extra verwennen met een indianenjurk of een echte cowboygilet.

De dinosaurussen zijn al jaren uitgestorven dus we moeten het dier in eren gedenken. Wat denkt U daarom van een dinostaart als geschenk? Met zo’n staart kan elk kind (en/of ouder) zich in enkele seconden omvormen tot een reuze dino. In ‘199 diy’s voor jezelf en je huis’ staat geschreven hoe U stap voor stap zo’n staart in elkaar kan steken.

En dan als laatste, een pop. Niet zomaar een pop natuurlijk, nee nee, een knuffelzachte pop (die niet als knuppel gebruikt kan worden) en die daarenboven een hele garderobe om ‘U’ tegen te zeggen heeft. Ik maakte ze al een keertje voor het petekind van mijn man en het was liefde op het eerste zicht. Het hoe en wat kan U lezen in ‘Naai je eigen lappenpop’.

Zo lieve Sint, ik hoop dat dit enige druk heeft weggenomen en dat U direct aan de slag kan gaan voor die kleine spruitjes en snuitjes. Het zijn (meestal) schatjes dus een zelfgemaakt pakje verdienen ze.

Vele groetjes,

Karolien