U bent hier

Cassettedozen in een nieuw jasje

Cassettedozen in een nieuw jasje

diy
deco
opbergen
recyclage
tutorial

Een nieuwe maand, een nieuw begin! Vanaf nu zal je mij hier vaker zien passeren en zal ik jullie trakteren op een grote hoop DIY (beter gekend als Do-It-Yourself) projectjes.

Ik stel mezelf even voor. Ik ben Karolien Verbanck, sommige zullen mij kennen van de blog petit karo maar bij de meeste zal er een belletje beginnen rinkelen als ik “Rok en Rol” uitspreek. Jep, that’s me! Ik ben nog steeds dezelfde persoon als op het scherm. Ondertussen ben ik wel een ring (en een man, of was het nu andersom?), een zelf verbouwd huis, een eigen moestuin en wat rondlopende kippen rijker. Ohja en als alles goed gaat in september ook een eerste kindje! In tussentijd deel ik hier wat me boeit, wat me inspireert (en hopelijk jullie ook), wat me nauw aan het hart ligt en nog zoveel meer. Op die manier hoop ik jullie allen toch een inkijk te geven in mijn creatieve wereld. Wees dus welkom!

Wat heb je nodig?
  • Dozen van videocassettes
  • Leuk papier (inpakpapier, behangpapier,…)
  • Potlood
  • Schaar
  • Stempels, stift, washitape,…
Stap 1

Plooi de doos open, haal de cassette er uit. Je zal zien dat er een opening is tussen de doos en de beschermfolie rond de doos. Je kan de bestaande papieren omslag hierdoor makkelijk weghalen.

Stap 2

Leg de papieren omslag vlak op een leuk papiertje en teken rond om rond een lijn. Knip uit op de lijn.

Stap 3

Geef op dezelfde plaats als de originele omslag twee plooilijnen in je nieuwe omslag. Schuif je nieuwe omslag in de doos.

Stap 4

Geef de doos eventueel een naam. Hier gebruik ik washitape en een stift maar ik maakte ze ook al met een label van gestempelde letters.

Stap 5

Vul je doos en plaats hem in de kast.

Ik gebruik mijn dozen voor heel uiteenlopende dingen. De meest voor de hand liggende zijn de stiften, kleurpotloden en wasco’s. Ook postkaartjes en onderleggers voor glazen kregen een doos. En klein speelgoed zoals de onderdelen van een legpuzzel of de kleine spulletjes van playmobile verdwenen in een op maat gemaakte doos. Probeer ook eens verder te denken dan de doorsnee huiskamer. Zou je man, vriend, broer of zoon ook niet blij zijn met enkele dozen voor al zijn vijsjes en nagels? Kies een iets stoerdere omslag (zoals een leuke prent uit een magazine of krant) en hopla, je hebt weer gescoord! Ik zeg het je, de mogelijkheden zijn oneindig!