U bent hier

5 weetjes over klimaatvriendelijke tuinen

5 weetjes over klimaatvriendelijke tuinen

Wist je dat...
  • ...26°C het kantelpunt is? Iedereen voelt warmte anders aan. 26°C is echter ongeveer het kantelpunt waarbij de meesten van ons een plek in de schaduw opzoeken. 
  • ...je best je gras niet te kort afmaait als er een hittegolf aankomt? Een langer gazon is sterker. De lange grassprietjes fungeren als parasol voor de kleinere en voor de groeipunten die ertussenin verstopt zitten. 
  • ...klimplanten werken als stofzuigers aan de muur? Ze vangen zelfs het fijnste stof, in de lucht gebracht door verbrandingsmotoren, op hun bladeren op en houden het vast tot de regen ze schoonspoelt. 
  • ...water over je terras of gazon sproeien op een hete dag de gevoelstemperatuur een heel stuk doet dalen? Zelfs de kleinste hoeveelheid water doet wonderen, want verdampt en zorgt zo voor een meer behaaglijke gevoelstemperatuur. 
  • ...klim- of leiplanten tegen de gevel een zegen zijn voor vogels en insecten? Je creëert er schuil- en nestkansen voor heel wat vogels zoals mussen en merels. Vlinders en insecten houden het meest van bloeiende planten. 
Het zakboek voor de klimaattuin

Wil je meer weten over hoe je je tuin klimaatvriendelijk kunt aanleggen? Lees er alles over in dit boek.