U bent hier

5 vragen aan de creatieve madammen van Bomb!

5 vragen aan de creatieve madammen van Bomb!

Bomb
Noëlle As
Lea Pauw
Hoe maakt u het
naaiboek
Nederland
naaien
makkelijk

Meedoen met de fast fashion-industrie, dat doen Lea en Noëlle al jaren niet meer. Zij maken alles zelf: van kleding tot accessoires, en dat is helemaal niet zo moeilijk als je denkt. 'Hoe maakt u het' is het creatieve naaiboek dat ze samen maakten. Verwacht geen saaie jurkjes of rokken, maar superhippe kleren die je makkelijk zelf kunt maken!

Tijd om 5 pertinente vragen af te vuren op deze twee creatieve madammen! 

1. Wie zijn jullie en wat is Bomb?
Bomb is opgericht door Lea Pauw en Noëlle As in 2019 in Amsterdam. Als modestudenten hadden we een haat liefde verhouding met de fashion industrie en ondernamen daarom actie. Met Bomb maken we unieke duurzame items en hiermee gaan we tegen het reguliere Fast Fashion systeem in. Daarnaast hebben we afgelopen jaar een boek uitgegeven over zelf kleding maken.

2. Wat is het idee achter het boek 'Hoe maakt u het?'
Wij kregen de vraag: Hoe maakt u het? regelmatige over onze eigen outfits. Het antwoord moeten we vaak even toelichten. ' Nou gewoon, zelf'. Meedoen met de fast fashion-stroom, dat doen wij al jaren niet meer. Wij maken alles zelf. Van kleding tot accessoires. Dat is helemaal niet moeilijk, ook jij kunt het leren.

3. Tot welk publiek richten jullie je?
Bomb kent geen leeftijd! Dit boek is voor iedereen die een eigen garderobe in elkaar wilt zetten. Wel is de gedachte achter 'Hoe maakt u het?' altijd geweest om een boek te maken met patronen die niet te moeilijk zijn en toch gelijk voor je ziet in je eigen kledingkast. We proberen het oubollige stigma er zo een beetje af te halen en ook de nieuwe generatie aan het werk te zetten achter de naaimachine!

4. Wat is jullie favoriete creatie?
Het pak dat we op de voorkant van ons boek dragen! Heerlijk comfortabel en makkelijker te maken dan je denkt!

5. Tot slot: Wat is jullie gouden naaitip voor onze bloglezers?
Ga gewoon aan de slag. Zo zijn wij ook begonnen. Maak er werk van!

Interesse in het boek 'Hoe maakt u het' van Bomb? Hier vind je alle info! 

Nog niet veel naaiervaring? Bekijk dan de video's die bij het boek horen!